• КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

  КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

  повеќе
 • КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ТРЕТ ЦИКЛУС – ДОКТОРСКИ СТУДИИ ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

  КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ТРЕТ ЦИКЛУС – ДОКТОРСКИ СТУДИИ ВО АКАДЕМСКАТА 2014/2015 ГОДИНА

  повеќе
 • КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ 2014/2015 ГОДИНА

  КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ 2014/2015 ГОДИНА

  повеќе
 • КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ИСТРАЖУВАЧКИ ТРУД И ЕСЕЈ

  КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ИСТРАЖУВАЧКИ ТРУД И ЕСЕЈ

  повеќе
 • Практикантска работа во ЕВН Македонија

  Практикантска работа во ЕВН Македонија

  повеќе
 • SMEs development and innovation: Building competitive future of South-Eastern Europe

  SMEs development and innovation: Building competitive future of South-Eastern Europe

  повеќе
 • Docsmes New Cycle

  Docsmes New Cycle

  повеќе
 • Европската Комисија ги објави Повикот и Водичот за програмата Еразмус +, новата програма на ЕУ за образование, млади и спорт

  Европската Комисија ги објави Повикот и Водичот за програмата Еразмус +, новата програма на ЕУ за образование, млади и спорт

  повеќе
 • Еквилибриум бр.13

  Еквилибриум бр.13

  повеќе

ДРАГИ СТУДЕНТИ,

Во процесите на глобализација, демократските општества се иманентни при откривањето начини за стекнување релевантни информации и нивна употреба, а во функција на просперитет, развој и трансмисија на знаењето во нови достигнувања.

Низ академските програми, коишто кореспондираат со развојните трендови во земјата и надвор од неа, Економскиот факулетет во Прилеп Ви го нуди сопственото искуство во преносот на знаење што ќе можете да го имплементирате при исполнувањето на Вашите професионални амбиции.

Наша цел е да ве научиме да станете успешни во имплементирањето на економското знаење во сè поизразените компетитивни услови. Добредојдовте!

РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТИ

по датум     по предмет


СООПШТЕНИЈА

30 Септември 2014

Им се соопштува на студентите од Економски факултет - Прилеп дека Патнички сообраќај ТРАНСКОП АД Битола од 01.10.2014 година ќе врши превоз на студенти на релација Битола-Економски факултет-Битола во следниве термини:

ПОАЃАЊЕ:

Во 07:10 часот часот од Автобуска станица АТ ПАЗАР

ВРАЌАЊЕ:

13:15 часот од Економски факултет – Прилеп

Цената на месечниот студентски билет изнесува 2300 денари.

НАПОМЕНА: Еден автобусот ќе сообраќа по постојките во Битола (Шехерезада - Црн Мост - Веро - Болница - Ракометно - Буковски ливади - Ат Пазар), почнувајќи во 06:30 часот од постојката кај Шехерезада.

Вториот автобус ќе сообраќа по постојките (Ружа Делчева - Брусничка населба - Јавор - Ат Пазар), почнувајќи во 06:30 часот од постојката кај Ружа Делчева.

 Со почит, Патнички сообраќај ТРАНСКОП АД Битола

 

повеќе

26 Септември 2014

Им се соопштува на студентите кои се запишаа на Економскиот факултет – Прилеп во вториот и третиот уписен рок во учебната 2014/2015 година, дека доделувањето на индексите ќе се изврши на 29.09.2014 година (понеделник) во амфитеатар број IV во 14.00 часот

повеќе

23 Септември 2014

СООПШТЕНИЕ-ТРОШОЦИ И ЦЕНИ

повеќе
сите документи